Toertje (3-3)

Gisteren heeft Kalle me meegenomen voor een autotoertje in de omgeving. In zijn ‘Geländewagen’, oftewel een Mercedes-Benz G-Klasse (oldtimer, 1984).
We zijn o.a. naar Gubbhögen en Lillviken geweest. En wat verder, naar het beginpunt van het meer, waar uit een riviertje het water uitkomt in Flåsjön.

Elanden gezien, een kalf en moeder.

Kalle heeft veel verteld. Over de omgeving. Over wie er zoal wonen; behalve Zweden ook Nederlanders, Duitsers en Noren. Ook wat verteld over de geschiedenis, zoals waar vroeger winkels waren en een benzinestation. En ook over oude skoters, zoals een Husqvarna Tolken (https://www.youtube.com/watch?v=KxYvcpPeDTQ) en een Linson (https://teknikhistoria.nyteknik.se/premium-snoskoter/lista-7-svenska-snoskotrar-vi-minns/361837 (4e foto)).
En een verhaal over toen hij bij E.on werkte. Er was in die omgeving een stroomstoring, terwijl het mooi weer was, voorjaar, dan komt dat normaal niet voor. Kalle werd gebeld door iemand die de oorzaak wist. Er was een sneeuwscooter tegen de stroomleiding gereden. ‘Huh? Een sneeuwscooter? In het voorjaar? En tegen de stroomleiding, niet de paal?! Kan niet.’
‘Jawel, ik heb het zelf gezien!’
Wat bleek, de Samen hadden met een helikopter een sneeuwscooter van het meer opgetakeld, maar die hing te laag en is zo tegen de stroomleiding gevlogen.

Het was een interessant en gezellig toertje. Ongeveer 2 uur onderweg geweest, een rondje van zo’n 45km.
Ongeveer waar we zoal gereden hebben.


Na het toertje mocht ik bij zijn vrouw, Ulla, en hem blijven eten. Ook dat was gezellig, en lekker.

Tags:

Reactie op “Toertje (3-3)”

  1. j

    Hoi Ellen leuk om dat allemaal te lezen en te volgen .Groetjes Bernie.

    Like

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag