20 januari 2023

Op zich niks heel spannends geweest.
Wel 3 omgevallen boompjes over het pad. De ene kon ik onderdoor nadat ik flink wat sneeuw eraf gehaald had, zodat die weer iets hoger kwam en wat takken die nog in de weg hingen eraf gebroken. Een andere kon ik omheen, even het bos in. En de laatste heb ik toch door moeten zagen en aan de kant getrokken.
Nico was ook onderweg geweest, zag ik, want dat vorige ‘takkenpad’ waren nu allemaal afgehakte takken, waarvan een behoorlijk deel toch weer opnieuw overhing (en nu met spitse punt…). Dat schijnt hij al dagen geleden gedaan te hebben, want ik kwam Mieke onderweg tegen. Die was mijn spoor aan het volgen, al langlaufend. Die ‘takkenweg’ is namelijk naar een soort rotonde en daar was zij nog niet geweest. Ik had juist wel al haar ander langlaufspoor bereden. Vandaag wilde ik eigenlijk bij die rotonde het pad naar Trångvattnet proberen te pakken, maar met die boompjes onderweg al, en hoe ik bij die rotonde nog even in de diepe sneeuw bijna vast kwam te zitten, dat toch maar niet gedaan.

Via de andere route (bosbouwweg) naar Trångvattnet en daar het meer op, want daar had al iemand gereden (ik meende te zien dat het Nico was geweest, zelfs vandaag), maar er leek sowieso al eerder gereden te zijn, misschien zelfs ‘geprepareerd’. Op plaatsen was het minder, kwam er van die slush.
En op een punt, GVD, had Nico omgedraaid. Ik op mijn mobiel op de GPS-kaart gekeken, het was nog maar een stukje naar de aansluiting op het andere skoterpad. Even getwijfeld, maar gezien dat het daar toch ook slush was, dus me ook maar gedraaid en ook weer terug.
En toen echt gezien dat het Nico is geweest.
Het sneeuwscooterpad loopt bij hun achter, dus hij rijdt er zo op en het is goed te zien als een spoor van zijn kant komt. Van iets anders kan het eigenlijk niet zijn.
Wel nog over het meer hier geweest, om zo min mogelijk weg te moeten rijden. En dat ging deze keer wel goed.
Ik wilde eigenlijk nog ergens anders het meer op, maar bij dat punt zag ik niet waar ik de weg over moest en dan door. Heeft de sneeuwschuiver dichtgesmeerd, dus heb ik dat maar niet gedaan. Hier op het meer, wat ik gereden heb, geen slush.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag