22 januari 2023

In het begin viel het tochtje me tegen.
Ik zou met Nico en Lucas naar Quelkleppe rijden, maar de planning was gewijzigd. Lucas ging niet mee, maar wel Roger. En we gingen niet richting Quelkleppe, maar de berg over, daarna Trångvattnet over, twee anderen van de skoterclub van Strömsund tegemoet.
Maar het begon al vervelend. Ik zat eerst uren te wachten. En toen belde Nico maar ik moest Lea nog verzorgen en zelf me aankleden en paar kleine dingetjes nog regelen, dus me lopen haasten. En haastige spoed… Want ipv de route rijden zoals ik normaal doe, dacht ik, ik kort even wat af. En toen lag ik op z’n kant op een geschoven pad (bijna geen sneeuw), op het gebied van Kalle en kreeg ik zelf de skoter niet meer rechtop. Nico gebeld, die kreeg ik niet te pakken. Mieke gebeld en die gaf aan dat ze al onderweg naar mij waren. Maar dat duurde lang, terwijl dat maar een kort stukje is, dus ik dacht, ‘die zijn zonder mij gegaan’. En had me al bedacht, als ze er over een kwartier nog niet zijn, bel ik Kalle en ga ik terug naar huis (terwijl ik dus eigenlijk pas zowat in mijn achtertuin was). Maar ze kwamen en ik was zo weer recht en toen zijn we gegaan.
Verder ging ook alles goed bij mij. Het eerste stuk, die berg, moest Nico weer ieder takje weghakken. Ik had de snoeischaar klaarliggen, maar uiteindelijk niet meegenomen, maar dat was toch wel handig geweest…
Verder was wel leuk. Het meer over, tot het punt waar ik laatst gedraaid was. Roger had een soort slee mee, waar je de paden wat mee prepareert. Die hebben we op dat punt achtergelaten en zijn toen verder het meer over gegaan. En aangezien daar nog niemand anders was geweest, vond ik dat het leukst.

Stiekem ook heel leuk, Nico kwam toen in het pad vanuit dat meer verder (waar ook nog niemand was geweest) flink vast te zitten. Natuurlijk hem geholpen. Roger kwam ook nog een keer wat vast te zitten, maar dat stelde niet zoveel voor. Ik heb niet meer vastgezeten. Kwam deels doordat ik in hun spoor reed, maar ook doordat toch echt het soort sneeuw was waar ik lekker door rijdt. Want op bepaalde stukken wilde mijn skoter gewoon niet het spoor van Nico volgen. Komt doordat die van hem breed is, ook de ski’s en die van mij smaller en dus sowieso niet netjes over dat spoor kan rijden.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag