21 februari 2023

Het tochtje was ‘verjaardag’ waardig, was weer zo’n mooi en leuk tochtje als op mijn verjaardag.

Ik ben nu eerst het meer over gecrosst, de kortste route naar de plekken waar ik zaterdag was geweest, om het boondocken te kunnen oefenen.
Af en toe voelde ik de achterkant wegglijden over het meer, maar alles ging goed.
Was nog lastig om de ‘ingang’ van het skoterpad te vinden vanuit het meer, in eerste instantie was ik te ver doorgereden.
Gelukkig kon ik mbv de GPS-app het vinden.
En dat was gelijk lastig, behoorlijk steil bergop, precies tussen twee boompjes in. Even vast gezeten, maar met flink gas losgekomen en verder kunnen komen.

Vrij snel daarna is er een wegovergang. Dat was ook weer lastig, met van die hoge sneeuw’muren’. En dit was schuin af en eigenlijk ook weer schuin op, maar ik heb me er recht voor gezet en toen ging het allemaal (net) goed.

Daarna naar het eerste plekje om boondocken. Was er echt even inkomen. Maar goed kunnen oefenen. Vooral linksom, met het tegensturen, gaat goed. Rechtsom niet.
Na een paar rondjes naar een volgende plek.

Ik dacht dat dat dé plek was van die ik zaterdag gevonden had, maar twijfelde. Even korte pauze gehouden en op de GPS gekeken. Was een nieuw plekje. Ben toen toch maar eerst naar die van zaterdag gegaan.
En GVD… Iemand anders heeft die in de tussentijd gevonden en flink rondgereden.
Maar gelukkig was dat voor (of tijdens) de sneeuw, want ik zag de sporen wel, maar ze waren niet heel diep, besneeuwd en ik had er geen last van.
Die plek is groter en wat meer open (minder bomen) dan de andere plekjes, dus daar echt goed kunnen oefenen.
Ook een paar keer een wheelie gedaan. En een sprongetje.

Wheelie
Sprongetje

Het boondocken/counter steering, ging nu echt lekker. Maar alleen linksom. Rechts lukt me nog echt niet.
En linksom toch een keer net te ver en omgekiept. En dat was lastig om de skoter weer rechtop te krijgen. Op die plek, was het wel even pittig. Er ligt een pak poedersneeuw op een dik pak sneeuw wat hard is. En daar bleef ik een soort van op hangen. Pas toen ik die harde sneeuwleeg weg geschept had, onder de rupsband vandaan, kwam het goed.
Wel zo’n 3 kwartier bezig geweest met graven en alles.

Daarna toch nog rechtsom geprobeerd, maar lukte niet.

Dus op naar de volgende plek, die nieuwe plek waar ik eerder was geweest.
Maar ik merkte dat ik toch eerst even pauze moest nemen. Het was ook al na 12:00, dus rustig een boterhammetje gegeten, wat gedronken en plasje gepleegd. Ongeveer een half uurtje genomen.
En toen was af en toe de zon weg, werd het kouder en had ik minder zin om nog weer het boondocken te oefenen, dus heb ik bedacht om de lange route terug naar huis te nemen.

Was lekker rijden. En toen ik bijna thuis was, had ik geen zin om de weg over te steken (al is de sneeuwmuur daar niet hoog), dus besloten om om te rijden. Om het schiereiland heen. Was ook leuk om zo eens te zien.

In totaal 24km gereden en 3u onderweg geweest. Het laatste stuk, na de lunch, waren de meeste km, maar in de kortste tijd.
Dat is het stuk van de zwarte stip onderin tot de zwarte stip weer thuis (inclusief rondje eiland). En dat heb ik in een half uur gereden.

Was echt weer een leuke dag eindelijk weer eens dat boondocken kunnen doen. Ook al lukt rechts nog niet, links ging echt lekker.
En dat ene nieuwe plekje, heb ik dus ‘bewaard’ voor een volgende keer…

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag