10 maart 2023

Vandaag was gelukkig heel anders dan gisteren.

Vanmorgen is Nico me met de ‘probleemauto’ op komen halen, maar zonder problemen.
Daar eerst rustig gekletst, wat gedronken, gebak gegeten en even na elven zijn we vertrokken. Ik bij Nico achterop, op de Polaris Titan, en Mieke met de Polaris Widetrak. Nico, en dus Mieke, reed behoorlijk door en rond 12:00 waren we bij mijn skoter.
En tot onze grote verrassing… Die was al uit het gat getild. Ja, getild. Iemand heeft de kracht gehad (of hoe, weten we niet) om die aan de achterkant eruit te tillen.*

Op die plek even staan kijken, de spullen die ik gisteren gebruikt had en maar wat her en der neergegooid had, opgeruimd en besloten wat we nu zouden doen. Aangezien we tijd over hadden zijn we weer naar Ursvatnett gereden, maar anders dan ik gisteren was gereden. Een mooiere route. En we kwamen juist vanuit de andere kant van het meer erop.

Daar hebben we gezeten, thee gedronken en wat gesnoept.

En toen weer dezelfde route terug en weer terug naar Nico en Mieke. We waren tegen 15:00 terug. Even wat anders dan gisteren…

Ook weer gezellig bij Nico & Mieke gebleven, thee gedronken, koffie gedronken, pannenkoeken gegeten. Toen kwam Kalle nog en hebben we daar nog mee gekletst. En om 18:00 terug naar huis, naar Lea.

Wel nog last van de rug, maar gelukkig een stuk minder. (Als ik niks doe, voel ik het niet…)
Al met al dus echt een betere dag, want, ondanks dat er bewolking en sneeuw gemeld was en dat ook kort ’s morgens geweest is, was het toch redelijk zonnig. En de dag, hoe die gegaan is, met de fijne verrassing was zonnig.


*Later zijn we erachter gekomen wie het gedaan heeft. Mieke had een bericht op de facebook van de lokale skoterklubb laten plaatsen en daar meldde de stoere brandweermand zich die mijn skoter eruit getild heeft.
Facebookbericht:

Google vertaling: Een zonneschijnverhaal waar we vandaag een bericht over kregen 😊 een scootergekke meid uit Holland die met haar scooter langs de kant van het pad vast kwam te zitten, … ging naar Ursvattnet om een ​​paar mensen te ontmoeten voor hulp, wanneer het trio bij de scooter arriveert, een vriendelijke ziel is al van de grond gekomen, zet hem op het goede spoor!!👍 👍 niet alleen Ellen was zo blij als op de foto, ..wij ook! Hier heeft iemand het goede voorbeeld gegeven👍 dat je elkaar helpt na de rang maakt ons alleen maar trotser op onze leden❤️… wie je ook was die haar hielp, we willen Ellen en van ons GROOT bedanken😊

Verhaaltje klopt natuurlijk niet helemaal, maar wel duidelijk dat ik hulp nodig had en zeer dankbaar ben voor die, toen nog, vreemde.
De helper:

https://www.facebook.com/jesper.lundquist.10

Mooi dat dit zo kan! (In Nederland had iemand de skoter gestolen of in onderdelen uit elkaar gehaald en alles wat ik achtergelaten had, meegenomen. Hier laat je alles staan en een onbekende tilt die dan even uit het gat en laat verder alles netjes zoals je het had…)

Oh en de skoter startte ook zonder problemen! Al hadden we voor de zekerheid een starthulp mee.
Dus weer helemaal blij.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag